Sälja lastpallar är enkelt 

Många vill ha tompallar för att kunna leverera varor, så det finns en stor marknad för dig som vill sälja lastpallar. Annonsera själv eller gå med i en pool. 

Varor levereras av praktiska skäl på lastpallar, oftast av trä. Tomma pallar som blir kvar på lagret står då bara och skräpar. De är i vägen när trucken ska fram eller när lagergolvet ska sopas. Lastpallar är bara bra att ha när de kommer till nytta och används. 

Emballageavfall och tompallar är inte bara fult att se på. Det innebär också en brandrisk att det ligger tomkartonger och gamla träpallar i lokalerna. Platsen behövs bättre när det kommer in gods på nya lastpallar. Det är smart att sälja de tompallar du inte behöver. 

Ska du sälja lastpallar kan du göra det via sociala medier, med annonser online eller genom att kontakta företag som kan vara intresserade. Men det enklaste och mest praktiska sättet är att gå med i en pool, där dina tomma pallar hämtas upp och du får betalt i en klumpsumma med jämna mellanrum. 

Du kan sälja lastpallar utan besvär

Om du har dagliga leveranser som kommer in på lagret får du snabbt ett överskott av pallar. Det kan också hända att du själv behöver fler pallar om du får en stor leverans och ska dela upp försäljningen på flera kunder. Det är inga problem, för poolen fungerar som ett avräkningssystem, så du kan både köpa och sälja lastpall genom dem. 

Du kan lägga tid och energi på ditt dagliga arbete och slipper besvär med att sälja lastpallar om du anlitar en pool, för de kontrollerar dessutom att pallarna är i gott skick innan dessa skickas vidare. Vill du sälja lastpallar själv kan du annonsera, men då får du skaffa leveranskanaler eller använda dig av ditt nätverk. 

Det finns olika sorters pallar för leverans av gods. Starka rengöringsmedel kommer ofta på EUR-pallar som är lite stabilare, lite dyrare och godkända för farligt gods. Lätt gods kommer på pallar av enklare kvalitet. Det finns behov av alla sorter, så det är lätt för dig att sälja lastpallar och hålla lagret rent och välstädat.