Om oss

Som erfarna byggare så ser vi dagligen projekt som, milt uttryckt, kunde gjorts bättre. Inte sällan så anlitas av av privatpersoner vars bygge fullkomligt havererat och där man måste ta professionell hjälp. Något som kostar mer pengar än vad man från början tänkt sig.

Detta är problematiskt och det sätter också ett finger på lite av pudelns kärna: varför kastar man sig huvudstupa in i något som man egentligen inte kan? Ingen skulle ge sig in och börja arbeta med ekonomi utan kunskap. Ingen skulle ge sig på att utföra en operation utan utbildning. Men, då det kommer till renoveringar så är alla experter och detta i synnerhet män.

Det vi vill göra på den här sidan är att visa upp projekt som alla kan lyckas med. Vi kommer att skriva om olika projekt, ge tydliga guider och rada upp de misstag du ska undvika. Vi kommer även att visa upp projekt som ska undvikas och där man tjänar på att direkt ta hjälp. Detta blir naturligtvis generellt: vissa kan mer än andra och man får utgå från sin själv och sina egna kunskaper. Rent allmänt dock: överskatta aldrig din egen förmåga och underskatta aldrig svårighetsgraden i det du ska göra.

För många så handlar det om någonting lustfyllt: man vill skapa något och visa – både för sig själv och andra – att man kan. Det är bra, på väldigt många sätt. Det vi däremot sett är att många fastnar. Man börjar med något och slutar så fort man stöter på problem. Bara för att direkt efteråt påbörja ett nytt projekt (som heller aldrig det blir klart).

Hur många äktenskap har detta förstört? Hur mycket tid går det och hur många kronor slutar räkningen på? Vi ska ge konkreta råd som visar dig vägen – oavsett hur den ser ut – från start och hela vägen till mållinjen. Välkommen!