Rörmokare i Stockholm – så slipper du fuktskador och vattenläckor

Genom att byta ut slitna rörledningar innan de går sönder minskar du risken att drabbas av fuktskador. Låt en rörmokare i Stockholm besiktiga rörsystemet.

Fett, smuts och tvålrester sliter på rören men hur länge de håller beror på vilket material de är gjorda av. Inte sällan byter man rören först när de börjat läcka, vilket kan bli kostsamt eftersom man då även kan behöva åtgärda fuktskadade väggar och golv. Det bästa är så klart att byta rören innan de går sönder.

Men man kan även öka rörens livslängd genom att rengöra dem invändigt med en så kallad rörspolning. Det finns rörmokare som erbjuder rörspolning, samt besiktning av rören med hjälp av rörfilmning. Genom att föra in en liten kamera i rören kan man då se om de är slitna eller skadade och behöver bytas.

Viktigt att rörmokaren är certifierad

Hur mycket det kostar att anlita en rörmokare i Stockholm beror på arbetets omfattning och materialåtgången. Men vissa VVS-installatörer tar också mer betalt än andra och det kan löna sig att jämföra priser. Då det är mycket som kan gå fel vid en rörspolning är det viktigt att man väljer en rörmokare som är certifierad.

Använder man sig av en rörmokare som inte har rätt behörighet och installationen görs felaktigt får man inte ut något på hemförsäkringen. En seriös rörmokare skriver alltid ett detaljerat protokoll över arbetet som man sedan också får behålla. Protokollet är en slags värdehandling som kan vara bra att visa upp vid en eventuell försäljning eller vid ett försäkringsärende.