Gör en fuktutredning för fastigheten i Stockholm

En ordentlig fuktutredning bör verkligen göras innan ni köper eller säljer en fastighet i Stockholm. Spara pengar på att upptäcka potentiella fuktskador i tid.

En fuktskada leder verkligen bara till mer problem än vad som är möjligt för en stackars plånbok att hantera. Det är därför som det är så viktigt att göra en fuktutredning i Stockholm. Det kan gälla badrummet, köket eller tvättstugan. Oavsett var ni misstänker att ni har problem med fukt så kan ni snabbt få hjälp.

Eller känner ni att ni behöver en försäkran om att ni inte har en fuktskada, så går det lika bra. Det är alltid bäst att vara på den säkra sidan, speciellt innan ni köper eller säljer ett hus. Det gör att ni kan leva en trygg vardag, utan att behöva oroa er för att ni kommer att ha några problem i det närmaste.

En fuktutredning är inte bara ett sätt att kontrollera om ni har en pågående fuktskada. Det är ett sätt att få reda på om det finns potential för att en sådan skada ska uppstå. Det kan handla om gamla rostiga rör, material som inte kan motstå fukt och andra liknande problem som går att åtgärda.

Fuktutredning ger alltid en lösning

En fuktutredare kommer att komma hem till er och att göra en noggrann undersökning av den plats där ni tror att fuktskador har uppstått. Det är viktigt att inte bara inspektera det område där fuktskadan faktiskt syns. Det är ännu viktigare att ni hittar ursprunget till fuktskadan och åtgärdar det på en gång.

Vanliga tecken på fuktskada är mögel och röta. Det betyder att fukten har varit där under en längre tid. Efter fuktutredarens inspektion kommer ni att få en lista på åtgärder som gör att ni kan se till så att problemet inte uppstår igen. Det kan handla om att installera bättre ventilation.

Det kan också vara att byta ut gamla rostiga rör eller att byta till ett fuktresistent material. Oavsett varför ni har fått en fuktskada, eller misstänker att en fuktskada kommer att uppstå så är det viktigt att ni gör allt för att det inte ska hända igen, eller hända över huvud taget.