Köpa container – på annons eller av specialist?

Att köpa container görs med fördel från en professionell specialist. Då får man experthjälp och rådgivning om vilken containertyp som passar tillfället bäst.

Det kan finnas många anledningar till att vilja köpa en container. Särskilt om man har en pågående renovering med oklart slutdatum. Då kan det vara praktiskt att slippa tänka på att det tickar på en hyra för containern ute på gården. Men varifrån är det bäst att köpa en container? Privat eller från en specialist?

Det finns flera goda skäl att välja att handla container av en aktör som specialiserat sig på området. Till exempel kan man vara säker på att då få exakt rätt produkt, med rätt kvalitet och funktioner. Specialister på containers kan även erbjuda rådgivning gällande storlek, material och andra faktorer för att säkerställa att man får precis rätt typ av container.

Köpa container – stort utbud hos specialisten

Genom att anlita specialister på containers undviker man dessutom risken att köpa en container som inte uppfyller gällande säkerhetskrav eller helt enkelt inte riktigt håller ihop. Det finns en hel del gamla skruttiga containers på den privata marknaden, och köper man en sådan har man sällan gjort någon bra investering. 

Det rekommenderas att alltid kontrollera att containern man tänkt köpa är i gott skick. Den ska vara tät. Eventuella rostangrepp eller andra skador ska självklart åtgärdas innan leverans. Hos en specialist på containers finns det dessutom alltid ett stort utbud av olika typer av containers att välja mellan. Det kan handla om fraktcontainers, lagercontainers eller containrar för byggprojekt. Ett sådant brett urval kan en privatperson sällan erbjuda.