Takläggare i Dalarna med modern teknik

Genom att använda modern teknik och nya material går det att arbeta som takläggare i Dalarna utan att tröttna eller slita ut sin kropp mer än nödvändigt.

Ett tak som lutar. En arbetsställning som sliter hårt på ryggen. Tunga lyft. Och dessutom ska allt ske på hög höjd med stor fallrisk om inte korrekt utrustning används. Så har livet för en takläggare sett ut i många år. Men på senare tid har det kommit en hel del nyheter som redan har börjat ändra arbetsdagen till det bättre.

Det är inte många år sedan en takläggare fick klättra upp med allt material från marken och upp på taket. Och väl där uppe var det endast balansen och linor som gjorde att ett fall gick att undvika. Men idag har det hänt mycket på den fronten.

Genom att sätta ställningar runt taken går det att lyfta upp material till arbetsytan så att en takläggare slipper bära upp det. Dessutom gör ställningen att arbetsytan blir mer säker då det inte går att trilla lika långt.

Robot underlättar för takläggare

Som stensättare har det varit tuffa tider när varje sten skulle lyftas och läggas på plats en efter en. Men på senare år har det kommit maskiner som kan lyfta och lägga stenarna på plats. Och det är inte enbart stenläggare som fått hjälp med tunga lyft. Nu finns det även ny teknologi som ska underlätta för den som arbetar som takläggare i Dalarna.

Med hjälp av en takläggningsrobot kan läggningen av tak gå både snabbare och vara enklare. Det är även en teknik som gör att läggningen blir mer perfekt. Men bäst av allt är ändå att det sparar på ryggar och axlar för den som arbetar som takläggare. Vilket i sin tur innebär att det blir mindre sjukdagar och färre besök hos vården.

Fortfarande finns det dock ett visst motstånd och tveksamheter när det gäller användning av robotar till takläggning. Som att de är dyra eller svåra att använda. Men de företag som anammat tekniken ser fler fördelar än nackdelar. Och framförallt ser man nyttan med att ta hand om sin personal på bästa sätt. Mer information kan du hitta på hemsida: takläggaredalarna.nu