Användbara tips för badrumsrenovering i Bromma

En badrumsrenovering är speciell då den kräver våtrumscertifierade hantverkare. Det är också viktigt att man planerar noga. Här är några tips för dig i Bromma.

En badrumsrenovering måste planeras noga, annars finns risken att man inte blir nöjd med det nya badrummet. Det bästa brukar vara att utgå från det gamla badrummet och fundera över om det är något som inte fungerar och som man vill ändra på. Kanske vore det bättre med en dusch i stället för badkaret eftersom man då även kan få plats med en tvättmaskin?

Mät också upp ytan och rita en enkel skiss på ett papper eller i datorn. Då blir det lättare att förstå vad som får plats och hur man bäst kan nyttja utrymmet. Genom att ha måtten blir det också enklare att beräkna hur mycket material som går åt. Då det finns mycket exklusiva badrumsinredningar och material är det klokt att göra en budget redan från början. Annars är det lätt att kostnaderna springer iväg.

Viktigt att anlita rätt hantverkare vid badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering i Bromma kräver våtrumscertifierade hantverkare. Detta är för att försäkringen ska gälla om det senare uppstår problem. Då man ofta brukar behöva hjälp av både en snickare, rörmokare, målare, elektriker och plattsättare brukar det vara bäst att använda sig av totalentreprenad. Men det är viktigt att den firma man anlitar har just badrumsrenovering som sitt specialområde. Ta in offerter från några olika men titta även på erfarenhet och referenser.

Innan man låter byggfirman riva ut det gamla badrummet måste man också skriva ett avtal. Detta ska tydligt beskriva badrumsrenoveringen och vilka olika material som ska användas. Det är viktigt att det också står hur mycket renoveringen kommer att kosta totalt och när det nya badrummet ska vara färdigt för slutbesiktning. Annars finns risken att renoveringen drar ut på tiden.