Välj rätt gummilister

Gummilister fyller en viktig funktion inom en mängd olika områden. De är utmärkta som tätningslister och passar således för att både hålla borta kyla, smuts och även exempelvis väta från det område man vill skydda. Gummilister kommer emellertid i en massa olika utföranden och produceras också med olika ändamål i åtanke. Vilket gör att man också bör välja rätt gummilister utifrån de specifika behov man har.

Fel gummilister i fel miljö kan innebära en riktigt dålig investering. Har du exempelvis en verkstad och köper gummilister för tätning så måste dessa också vara anpassad för att klara av exempelvis petroleum och olika kemikalier. Om inte – ja, då kommer de redan efter en kortare period att vara uttjänta och i ett väldigt dåligt skick.

Samma sak gäller för om huruvida gummilister ska användas i en inom- eller utomhusmiljö. Gummilister anpassade för inomhusmiljöer som placeras utomhus påverkas negativt av solens strålar och av värme. Detta leder till att de torkar ut och att de till slut blir så spröda att du kan mosa dem med dina fingrar. I just de fallen så är syntetiska gummilister den lösning som normalt rekommenderas och gör skillnad.

Ta hjälp i samband med beställningen

Lösningen på problemet är att välja en professionell återförsäljare och leverantör av gummilister. Med detta menar vi inte primärt att denne ska ha ett stort utbud och billiga priser. Professionalismen i det här fallet ligger snarare i vägledning: du ska kort och gott kunna ges råd i kring vilka gummilister som kommer att passa i just den unika miljö du ska placera dem.

Genom att få den vägledningen så kommer risken för felköp att minimeras och du kommer att göra den investering som verkligen gör skillnad – och som är rätt – för dig. Se alltid till att det finns möjlighet för dig att kontakta och rådfråga den leverantör du tänkt dig att köpa gummilister från. En fråga och ett svar: det gör skillnad i det långa loppet.