Stenskiva – för en lite elegantare kökslösning

Ett enkelt sätt att göra köket eller badrummet ett par snäpp vackrare och samtidigt funktionella är att använda stenskiva som köksbänk och badrumsinredning. Bra kvalitet som håller.

Kök och badrumsrenoveringar kan ibland bli dyra men vill du ha det bästa så satsar du på stenskivor till bänkar och badkarsfronter. Ett alternativ till kompletta renoveringar kan vara att byta ut befintliga bänkar med stenskivor, det lyfter verkligen det tristaste köket enkelt.

Stenskivor ger en slitstark bänkyta som håller i princip hur länge som helst. Dessutom är de hygieniska och finns i flera olika alternativ för att passa just i ditt kök. Bra stenhuggare med bra maskiner kan justera mått på millimetern och skräddarsy skivan för att matcha perfekt i ditt nya eller befintliga kök.

Olika material

Det finns flera alternativ att välja på när det kommer till material. Klassisk marmor är ofta en favorit men det finns även granitskivor som är populära. Marmorskivor håller länge men kräver lite rengöring med såpa emellanåt, de slits dock om man misshandlar dem genom att skära direkt mot skivan exempelvis.

Granit är ännu tåligare och klarar sig ännu bättre. Granit kommer i flera nyanser så det är lätt att hitta en som passar för just ditt kök. Nyanserna brukar gå i gult, rött, svart, blått, vitt och orange.

Vidare finns silestone vilket är ett kompositmaterial till större delen innehållande kvarts. Fördelarna med silestone är att skivan är helt icke-porös vilket gör att smuts och bakterier inte kan få fäste. Läs mer om stenskiva på denna sida: stenskivagöteborg.se