Mättekniker skapar ordning i Uppsala

Det är viktigt att fastigheter följer ritningar och planer för att bli hållbara och säkra. Därför anlitas mättekniker under alla byggnationer i Uppsala.

Även det allra minsta av hus behöver stå helt vågrätt för att allting ska fungera. Om huset står snett så kommer det att bli problem med dörrar som inte går att stänga eller som öppnar sig av sig själva. Det kan även vara så att vatten inte rinner ut i golvbrunnar och att vitvaror flyttar sig från sina platser.

Med hjälp av en mättekniker går det att se till att byggnationer kommer helt i våg, det vill säga att de placeras på ett helt slätt underlag. Men även att byggnaderna i sig är helt raka och följer de ritningar som skapats av konstruktörer och arkitekter.

Under själva byggnationen kommer därför mättekniker att dyka upp lite då och då för att se till att allt går enligt planerna. För det är viktigt att kunna göra korrigeringar så fort som möjligt ifall något blir fel.

Anlita en mättekniker

Vid vissa större byggnationer kan det till och med vara ett måste att använda en mättekniker för att allt ska bli så som det är planerat. Det kan bero på att det finns något precis vid sidan om byggnationen som inte får bebyggas eller störas. Eller att det annars kan bli mycket stora korrigeringar och kostnader.

Den som arbetar som mättekniker i Uppsala hamnar därför på en mängd olika uppdrag under en arbetsvecka. Det kan vara allt från större projekt till mindre och alla möjliga olika typer av projekt. Broar, köpcentrum, sjukhus, parkeringshus, vindkraftverk och allt möjligt mellan himmel och jord som måste placeras på absolut rätt plats.

Men vem är det då som anlitar en mättekniker? Det brukar vara något som byggherren gör, eller platschefen ifall det är ett mycket stort projekt. Och det är till och med så att vid riktigt stora projekt kan det finnas en mättekniker på plats hela dagarna, varje dag i veckan. Allt för att se till att inget far iväg åt fel håll vid exempelvis en gjutning eller hopsättning av ramverk.