Måla hemma, inte så enkelt som man tror

De flesta av oss tror att det är enkelt att måla. Men är det enkelt att måla så det blir ett snyggt resultat? För vissa kanske det är det. Men att måla hemma innebär så mycket mer än att pensla färg.

Efter att ha målat hallen, så stod nu Bella och betraktade resultatet och tänkte en enda sak. Aldrig mera. Det hade tagit henne lång tid att göra klart och ändå var hon inte nöjd. Hon hade målat på en strukturtapet och kunde här och där se att det var alldeles platt. På dessa fläckar hade hon spacklat igen hål och putsat så noga.

Längst listerna, många, då hallen hade fem dörrar, var färgen ojämn. På vissa ställen hade färgen kommit på listen. På andra däremot saknades färg helt och hållet. Eftersom Bella inte gillade att läsa instruktioner hade hon låtit maskeringstejpen sitta kvar för länge. Det hade tillåtit färgen att smita in under maskeringen och i de andra fallen följt med när den dragits av.

Förutom detta hade listerna som försåg vita ut blivit dassiga på grund av färgkombinationen.

Målarjobb gör proffsen bäst

Intressant att man tror att kunna göra något som personalen på en målerifirma är utbildad för. Hen vet exakt vad som händer när man kombinerar olika färger. Eller använder fel typ av färg för våtutrymmen och andra ytor. För en målare är stegen innan målning en självklarhet. Precis som det är för hemmabagare att inte lägga på grädden och dekorationer innan fyllningen är klar. Läs mer om målning på denna sida: målerifirmastockholm.nu