Dammfri golvslipning i Uppsala

Ett trägolv som slitits genom åren kan oftast bli som nytt genom att slipas om. Arbetet kan utföras av en firma som sysslar med golvslipning i Uppsala.

Trägolv är inte bara vackra utan även tåliga. De får utstå många påfrestningar under sin livstid. I ett vardagsrum kan det plötsligt och utan förvarning bli aktuellt att ta en svängom med vassa klackar och skor med grus. Sådana infall är trevliga men uppskattas inte alltid av ett trägolv.

I sängkammare eller barnrum är det skönt att kunna trampa på ett varmt trägolv. Sådana golv uppskattas av känsliga fötter. Det hindrar dock inte att golven kan bli slitna av stolar och annat som dras fram och tillbaka över golvet. Och visst kan man råka tappa saker på golven som ger märken. Men oavsett hur golven är slitna går de ofta att slipa om och få förnyat liv.

Renovering med golvslipning i Uppsala

Barnen till Elsa och Erik har flyttat ut från hemmet sedan några år tillbaka. Två barnkammare står i princip oanvända. “Ska vi inte slå ut en vägg och göra ett arbetsrum av våra barnkammare” frågar Elsa en dag. “Jag vill gärna ha ett hobbyrum där vi båda kan måla och pyssla”. Erik är positiv till förslaget men tillägger. “Då måste vi slipa om golven och varför inte passa på att göra detsamma med parkettgolvet i vardagsrummet?”.

Så får det bli och de får besök av en golvslipare från ett golvslipningsföretag i Uppsala som börjar med att noggrant inspektera golven. I vardagsrummet lägger han märke till att det finns stavar i parketten som är skadade. De kan han ersätta med nytillverkade. “Behöver vi förbereda oss speciellt innan du ska slipa golven”, frågar Elsa. “Ni behöver egentligen bara flytta ut möblerna i de rum som ska slipas och ni behöver inte vara rädda för att ni får slipdamm i hela huset”.