Snickare i Mora har kurbits och snickarglädje i blodet

När man anlitar en snickare i Mora stöds det lokala näringslivet. Man förstår den lokala snickerikulturen och värnar om att göra ett gott arbete varje gång.

Alla som inte bor i Dalarna kanske lider av fördomar om att alla masar och kullor sitter och täljer dalahästar om kvällarna. Förr i tiden var det kanske betydligt vanligare att man gjorde det i fäbodar och stugor än vad det är idag.

Men tack vare alla dalahästar så finns det en känsla än idag hos lokala snickare för att arbeta med snickeri. Har man fått både kurbits och snickarglädje med modersmjölken så finns känslan där. Känslan för det lokala och trygga som man vill bevara. Så oavsett om det är fäboden eller den vanliga bostaden som behöver snickarhjälp ska man inte tveka att höra av sig.

Snickare som hoppar mellan olika arkitekturstilar

Snickare med lokal förankring vet hur man arbetar för att både behålla det genuina och ändå göra det på ett modernt sätt. Den stora kunskapen hos lokala snickare gör att de kan byta mellan olika arkitekturstilar i jobbet. Detta gör de utan att tumma på kvaliteten för arbetet de utför.

Ena dagen arbetar man med en ultramodern byggnad som förs upp i Mora för att nästa dag köra ut i skogen till en fäbod. Variationerna för snickare i Dalarna är enorm och det gör att arbetet aldrig blir tråkigt. Man håller ständigt olika tekniker ajour för att kunderna ska vara nöjda med arbetet som man som snickare utför.