Ett klassiskt kalkstensgolv är aldrig fel

Få golv är så klassiska som kalkstensgolv. Dessa vackra golv har varit moderna så länge någon kan minnas och fortsätter vara riktigt populära hos många.

Vissa material går aldrig ur tiden. Vitt kakel är ett sådant. Ljus marmor har även den hängt kvar som etta på många människors listor i många, många år. Detsamma kan sägas om ekparkett, mässing och vit väggfärg. Även kalksten kvalar in på denna eminenta lista av klassiker och då ofta i form av vackra kalkstensgolv. Att trampa rundor på kalksten tycker helt enkelt många människor om. 

Men vad är det egentligen som gör kalkstensgolv så populära? Är det den neutrala färgen? Färgtonen som är sval men ändå varm och som på alla sätt kompletterar den skandinaviska inredningsstilen. Eller är det känslan? Den mjuka stenen som fötterna trivs sådär riktigt bra på. En sten lika len som sammet. 

Kalkstensgolv som håller år efter år

En aspekt som troligtvis bidrar till kalkstenens popularitet är dess hållbarhet. Den håller nämligen för många, många år av trippande fötter och är ytterst beständig även hos den familj som lever ett mycket aktivt liv. Dessutom håller den rent stilmässigt. År efter år känns kalkstenen aktuell, fräsch och som en passande fond i ett genomtänkt hem. 

Många uppskattar även den naturliga prägel som kalkstensgolv bidrar med i ett hem. Med kalksten på golvet blir hemmet lite extra naturnära och det är lätt att addera andra naturmaterial till detta golv. Växter, lerkrukor och mattor i jute trivs extra bra på ett golv av kalksten och ger hemmet en mycket jordad känsla. En känsla som smittar av sig och ger ett lugn till hela hemmet. Det gör att man trivs i hemmet och tycker om att samla släkt och vänner där. Ja, allt detta kan ett kalkstensgolv faktiskt bidra med.