Geoteknisk undersökning ger dig en bra grund för ditt projekt

Vad döljer sig under ytan? Sten, jord eller något oförutsett? När du tidigt i projektet gör en geoteknisk undersökning slipper du obehagliga överraskningar.

Vad tänker man på när man hör orden “järnvägstunnel” och “Hallandsåsen”? Visst dyker det direkt upp ord som misstag, fördyrade kostnader och förseningar. Vad var egentligen problemet? När man grävde stötte man på oförutsedda markförhållanden i form av vatten, lera och annat. Hela affären framhåller verkligen hur viktig en gedigen geoteknisk undersökning är.

Döm inte någon efter hans yttre, sa en vis man, och samma sak gäller för mark. En till synes vacker natur eller blommande äng kan dölja markförhållanden som kan stoppa, försena eller fördyra vilket projekt som helst. Men ingen kan lura den geotekniska undersökningen som gör att fakta kommer upp till ytan.

Geoteknisk undersökning kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande

Vad kommer projektet att vila på för mark? Det är givetvis stor skillnad på att bygga något på lera eller sten. Det påverkar både kostnader och tidsplan. Till och med Bibeln framhåller hur viktig en geoteknisk undersökning av marken är när den säger att man skall bygga huset på hälleberget hellre än sand.

Alla vill bygga upp ett bra liv och en bra levnadsbana. Att då lägga en bra grund innan man startar är naturligtvis viktigt. På samma sätt är en geoteknisk undersökning synnerligen viktig när man vill lägga en grund för att bygga något bokstavligt. Det kan vara nyckeln till framgång för hela projektet. Läs mer om geoteknisk undersökning på denna hemsida: geotekniskundersökning.se